Révész Bulcsú: “Semmire nem cserélném el, hogy Ronnie-val játszhatok”

12
Révész Bulcsú: "Semmire nem cserélném el, hogy Ronnie-val játszhatok"


Bulcsú, gratulálok a győzelmedhez. Komolyan mondom, hatalmas élmény volt téged nézni, abszolút profi módon játszottál. Te hogyan láttad belülről?

Voltak már nagyon jó meccseim, fantasztikus teljesítmények, meg minden, de az biztos, hogy ez a legjobb meccseim közé tartozik, és az is lehet, hogy még sosem játszottam ennyire jól. Szerintem hosszú golyókkal együtt négy vagy öt belökést rontottam el az egész meccsen, és ebből kettőt biztosan frame-ball után. Nagyon jó érzés volt, hogy bátran tudtam játszani, de ugyanakkor okosan is. Egyetlen helyzetben sem veszítettem el a fejem. Amikor biztonságit kellett lökni, azt löktem, amikor támadni kellett, támadtam.

Meg tudod mondani, hogy hogyan hoztad ki magadból ezt a játékot?

Ez idővel jön. Jordan Brown ellen például a Championship League-ben izgultam és hibákat követtem el, de tudtam, hogy egy ponton túl be fogom lökni azokat a golyókat, amiket akkor elrontottam, és akkor nagyon kevesen tudnak majd megállítani. A CL-ben támadó játékot játszottam, és elrontottam a lökéseket, állásokat hagytam, de tudtam, hogy idővel meglesz a pozitív mentalitás eredménye, ami kell a profik között maradáshoz. És ez már most bejött.

Hogyan készültél, hogyan telt a selejtező előtti néhány napod?

20-án érkeztünk Sheffieldbe. 21-én egyedül gyakoroltam a Victoria Akadémián, 22-én Thepchaiya Un-Nooh-val játszottam, legyőztem 5-3-ra. Lyu Haotiannal is játszottam, tőle kikaptam. 23-án egy top amatőrrel játszottam, egyszer ő nyert, egyszer én. 24-én Mink Nutcharutot legyőztem 5-0-ra, bár ott nem ment igazán a játék. A lényeg, hogy sokat gyakoroltam a hosszú lökéseket, és a biztonsági is jól ment.

Mennyire motivált az, hogy jó eséllyel Ronnie O’Sullivan lesz az ellenfeled a Xi’an Grand Prix főtábláján?

Ez nekem csak a meccs után derült ki. Egyik ismerősöm írt, hogy gratula a győzelemhez, és jöhet a Rakéta. Azt hittem, viccel, de aztán mások is írták ezt, és apám is megnézte, csak akkor esett le, hogy ez igaz. Nagyon izgatott lettem, semmire nem cserélném el, hogy Ronnie-val játszhatok.

Lesz még egy selejteződ, hétfőn Pang Junxuval küzdesz meg a Wuhan Open főtáblás helyéért. Pang nemrég a Shanghai Mastersen vitézkedett, legyőzte a világelső Mark Allent. Mennyire ismered Pangot, mit gondolsz róla?

Nem igazán ismerem, csak amennyit a tévében látok belőle. Tudom, milyen mentalitással játszik, és szerintem ki lehet zökkenteni. Egyszer-kétszer láttam Ding akadémiáján, de nem játszottunk egymás ellen.

Révész Bulcsú (Fotó: WST)

Fotó: WorldSnooker

Van ellene játékterved?

Csak folytatni azt, amit Grace ellen csináltam, mert az működk.

A most zajló selejtezősorozatban játszanak mérkőzéseket a British Open főtáblájáért is, de te Ali Cartert kaptad, aki top 16-os játékosként a helyszínen fog játszani veled. Magyarán most három selejtező helyett csak kettőt kell játszanod. Ez inkább jó, vagy inkább rossz, vagy lényegtelen körülmény?

Nem is tudom, ha már úgyis itt kell lenni még néhány napig, mert lesz egy kétnapos tájékoztatás az új profiknak a WST szabályzatáról, talán jobb lett volna most lejátszani ezt a meccset. De nincs ezzel probléma, jövök szeptemberben, és alapvetően mindegy, mikor játszunk.

Hogy néz ki a következő néhány heted?

Hetedikén megyünk haza, nagyjából egy hetet leszek otthon, és a Xi’an Grand Prix előtt valószínűleg még kijövünk Angliába, és innen megyünk Kínába. Aztán megint Anglia, és pár nap múlva irány Szaúd-Arábia.

De az is lehet, hogy Kínából egyenesen Szaúd-Arábiába kell menned.

Igen, az is lehet. Ki tudja, ha legyőzöm Ronnie-t, és utána Robertsont, akkor onnan kell mennem a szaúdi versenyre.



Source link : https://www.eurosport.hu/snooker/revesz-bulcsu-elso-profi-gyozelem-interju-o-sullivan_sto10250476/story.shtml

Author :

Publish date : 2024-07-27 03:05:23

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.