Formula 1: Max Verstappen, cel mai rapid în primele antrenamente din Belgia. Penalizare cu 10 poziții pentru cursă

7
Formula 1: Max Verstappen, cel mai rapid în primele antrenamente din Belgia. Penalizare cu 10 poziții pentru cursă


Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot în prima sesiune de antrenamente libere din Belgia, la Spa-Francorchamps. Pilotul olandez va primi o penalizare de 10 poziții pe grilă pentru schimbare de componente.

Formula 1 a ajuns în Belgia pentru ultima etapă înainte de pauza de vară. În urma primei sesiuni de antrenamente libere, Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp, de 1 minut și 43.372 de secunde. Pe locul 2 în primele antrenamente a fost Oscar Piastri. Cel mai nou câștigător din Formula 1 a avut un timp mai lent cu puțin peste o jumătate de secundă față de triplul campion mondial de la Red Bull.

Surpriza sesiunii a fost Alexander Albon, care a postat al treilea cel mai bun timp cu al său Williams. Cel mai bun tur al thailandezului a fost cu 7 zecimi de secundă mai lent decât cel al lui Verstappen. În spatele lui Albon vin piloții Mercedes, cu George Russell în fața lui Lewis Hamilton.

Charles Leclerc a fost cel mai rapid dintre piloții Ferrari, pe locul 6, imediat în fața celui de-al doilea Red Bull, pilotat de Sergio Perez. Locul 8 este ocupat de Lando Norris, urmat de al doilea Ferrari pilotat de Carlos Sainz Jr și de Aston Martin-ul lui Lance Stroll pe 10.

După terminarea primei sesiuni de antrenamente, a fost confirmată vestea că Max Verstappen va primi o penalizare cu 10 poziții pe grilă pentru schimbarea de componente. Alături de olandez, Yuki Tsunoda va primi și el o penalizare pe grilă pentru același motiv. Marele Premiu al Belgiei va avea loc duminică de la ora 16:00, ora României.

via Formula 1



Source link : https://www.automarket.ro/formula1/formula-1-max-verstappen-cel-mai-rapid-n-primele-antrenamente-din-belgia-penalizare-cu-10-poziii-pentru-curs-118961.html

Author :

Publish date : 2024-07-26 19:16:10

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.