World Snooker Tour a anunțat formatul Mastersului inaugural din Arabia Saudită, de la Riyadh

13


Formatul pentru inaugurarea Masters Arabia Saudită a fost anunțat cu un total de 144 de jucători pregătiți să lupte la Riyadh la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.

Programat să înceapă pe 30 august, turneul, primul de acest gen desfășurat în Arabia Saudită, va urma aceeași structură ca și Campionatul Mondial.

Primii 16 cap de serie vor intra în competiție în runda a 5-a, care începe pe 3 septembrie, și se vor confrunta cu eventualii câștigători dintre cei 128 de jucători rămași.

Președintele WST, Steve Dawson, a dezvăluit că evenimentul de clasament mondial este doar o parte a unui parteneriat de 10 ani încheiat cu Federația Saudită.

“Având în vedere amploarea acestui nou eveniment remarcabil, colaborând cu partenerii noștri din Arabia Saudită, am simțit că este crucial să avem toți cei 144 de jucători la Riyadh.

Acesta va fi singurul dintre cele patru turnee majore ale snookerului cu un număr de jucători atât de mare care concurează în etapele finale.

Acesta este un parteneriat imens de zece ani, care se va concentra pe dezvoltarea participării în snooker la toate nivelurile. A avea o gamă atât de largă de jucători talentați la Riyadh pentru acest nou turneu incredibil este un punct important pentru această călătorie”, a declarat Dawson pentru Eurosport.

Toți cei 128 de jucători din turneu sunt liberi să se înscrie în turneu și lor li se vor alătura 16 beneficiari de wild card-uri selectați de Federația Saudită de Biliard și Snooker.

Fondul de premii total este de peste 2 milioane de lire sterline, iar finala va avea loc în Green Halls sâmbătă, 7 septembrie.

Mastersul Arabiei Saudite – Tablou și datele de disputare

30 august – turul 1 (jucătorii clasați pe locurile 81-112 vs jucătorii clasați pe locurile 113-144)31 august – turul 2 (cei 32 de câștigători de mai sus vs locurile 49-80)1 septembrie – turul 3 (cei 32 de câștigători vs locurile 17-48)2 septembrie – turul 4  (cei 32 de câștigători joacă între ei)3 septembrie – turul 5 (cei 16 câștigători vs primii 16 clasați în clasamentul mondial)4 septembrie – optimile5 septembrie – sferturile6 septembrie – semifinalele7 septembrie – finala.



Source link : https://www.eurosport.ro/snooker/riyadh-season-world-masters/2024/world-snooker-tour-a-anuntat-formatul-mastersului-inaugural-din-arabia-saudita-de-la-riyadh_sto20020261/story.shtml

Author :

Publish date : 2024-07-23 19:44:34

Copyright for syndicated content belongs to the linked Source.